•  
  •  
  •  
  •  

TIJD OM TE ONDERNEMEN

Maak je voldoende tijd vrij om áán je bedrijf te werken in plaats van ín je bedrijf? Gaat dat bewust of alleen als de tijd dat toelaat? Veel ondernemers zijn teveel binnen bezig, terwijl ze buiten het verschil kunnen maken. Werk niet in de winkel, maar aan de winkel! Oftewel van uitvoerend naar strategisch acteren.

Eigenlijk geven wij jou als ondernemer je eigen tijd terug. Tijd die je kan gebruiken om jouw bedrijf sneller te laten groeien.

Tijdsbesteding ondernemers in Nederland

Ondernemers maken lange werkweken. Uit onderzoek van EIM komt naar voren dat er - gemiddeld genomen - 54 uur per week wordt gewerkt: 47 uur doordeweeks en 7 uur in het weekend. Slechts 15% van de ondernemers in het MKB werkt 36 uur of minder per week. 

Tot de pensioengerechtigde leeftijd wordt tussen de 53 en 55 uur per week gewerkt. Pas daarna krijgt de werkweek voor ondernemers een meer normale omvang. 

Qua activiteiten komt een beeld naar voren van ondernemers die veel tijd besteden aan uitvoerende werkzaamheden, aan het werven van nieuwe klanten en aan het doen van de boekhouding. Ook het woon-werkverkeer vergt relatief veel tijd. Ondernemers houden zich teveel bezig met operationele zaken en minder met strategische onderwerpen. Het is tijd om te ondernemen. Ardent Adviseurs en Accountants helpt u daarbij. 

Grafische weergave tijdsbesteding ondernemers